Усі етапи до отримання громадянства України шляхом одруження

Багато іноземців після прибуття в Україну шукають варіантів, як залишитися тут якомога довше. Багато людей обирають варіант одруження з українкою, або приїжджають до своєї дівчини, яка має дозвіл на постійне проживання, і одружуються з нею.

Етап 1:

Якщо домовитись про все поетапно, тоді в Україну приїжджає іноземець (деякі країни не мають безвізового режиму з Україною, тому такому іноземцю для в’їзду в Україну знадобиться віза С – туристична віза). Після прибуття у іноземця настає законний період перерви, протягом якого шлюб повинен бути зареєстрований. В середньому реєстрація шлюбу займає до тижня. Після цього іноземець залишає Україну та отримує візу D у будь-якому посольстві чи консульстві на підставі шлюбу та знову приїжджає в Україну.

Етап 2:

Віза D вважається довгостроковою, і термін її дії триває 90 днів. Протягом цих 90 днів іноземець повинен подати документи для отримання дозволу на тимчасове проживання (цей документ готується протягом 15 робочих днів), отже, документи повинні бути подані не пізніше 75 днів перерви в Україні за візою D, інакше ваш документи просто не прийматимуться.

Етап 3:

Дозвіл на тимчасове проживання необхідно поновлювати раз на рік, а документи подавати не пізніше ніж за 15 днів до закінчення попереднього дозволу на проживання. Ви повинні бути одружені принаймні 2 роки, щоб подати заяву на імміграцію.

Етап 4:

Після того, як іноземець був одружений на українці протягом 2 років або на іноземці, яка має дозвіл на постійне проживання, після чого цей іноземець подає документи до Державної міграційної служби для отримання дозволу на імміграцію.

Важливо! Якщо ваша дружина – іноземка, яка має дозвіл на постійне проживання, то вам, крім звичайного переліку документів, також знадобляться:

  • Довідка 028 та довідка нарколога;
  • Свідоцтво про дозвіл міліції, легалізоване в Україні та перекладене українською мовою;
  • Переклад паспорта;
  • І згода вашої дружини на вашу імміграцію та ваша підтримка.

Після цього ви чекаєте близько року, щоб отримати відповідь від Міграційної служби про надання вам дозволу на імміграцію. Якщо відповідь позитивна, ми переходимо до наступного етапу.

Крок 5:

Отримавши позитивний результат щодо дозволу на імміграцію, такий іноземець повинен отримати дозвіл на постійне проживання. Дозвіл на постійне проживання також видається протягом 15 днів, і після отримання цього документа в паспорт вашої країни ставиться штамп про отримання цього документа. Тоді ви можете сміливо подавати документи на отримання громадянства.

Крок 6:

Подання заявки на отримання громадянства займає 1 день, але збір документів може тривати вічно. Перше, що вам потрібно – це виписка з банку про те, що на вашому рахунку 30 тисяч гривень (інформація станом на 21.06.21), вам також потрібен переклад та завірені копії всіх сторінок вашого паспорта та інших документів, які вказані в законі .

Етап 7:

Через рік після затвердження вашої кандидатури як громадянина України Президент України підписує указ про ваше прийняття до громадянства.

АЛЕ! Це звучить дуже просто, на практиці труднощі починаються з пошуку дружини, тоді, подаючи заяву на отримання дозволу на імміграцію, вам дуже пощастить, якщо всі ваші документи будуть прийняті вперше і вам не відмовлять. Дуже часто вони люблять відмовляти через фальшиву реєстрацію, тобто особа (іноземець) десь зареєстрована, але там не проживає. Тому, купуючи адресу, перевірте все або зверніться до фахівця, щоб бути впевненим. Далі проблемою може стати подача документів на отримання громадянства, оскільки міграційна служба спочатку перевіряє, і їм щось може не сподобатися, а саме серія свідоцтв про шлюб, яких немає в базі даних, і вам потрібно шукати їх в архівах (ні один зробить це), і вам буде надіслана відмова … Тому, проходячи кожен етап, зв’яжіться зі спеціалістами, які допоможуть вам вирішити всі проблеми.

Ну а наші експерти бажають вам удачі! І якщо вам потрібна допомога, ви можете спокійно зв’язатися з нами, і ми надамо вам висококваліфіковану допомогу.

Імміграційне адвокатське бюро було створено в 2007 році. Воно надає допомогу іноземним клієнтам у Києві (KV), Одесі (OD), Дніпрі (DP), Львові (LV), Харкові (KH), Луганській (LG) і Донецькій (DN) областях, АР Крим (KR) і у інших регіонах України.