Обережно, підроблені паспорти!

Підрозділи Державної прикордонної служби продовжують виявляти підроблені паспортні та інші документи

Головний експертно-криміналістичний центр продовжує виконувати завдання з питань судово-експертної та техніко-криміналістичного забезпечення органів охорони державного кордону та інших правоохоронних органів.

Так, тільки минулого тижня, за результатами проведених судових експертиз за постановами слідчих органів досудового розслідування, призначених в рамках кримінальних проваджень, відкритих за ст. 358 КК України та експертних досліджень на запити керівників органів охорони державного кордону Державної прикордонної служби, експертами Головного центру встановлено 2 повністю підроблені паспорти громадян України, повністю підроблений паспорт громадянина Молдови, 2 частково підроблені паспорти громадян Болгарії і Франції, 12 підроблених відбитків штампів компетентних органів України та інше .

Крім того, експертами Головного центру було прийнято участь у проведенні з працівниками Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України спільних слідчих (розшукових) дій за досудовим розслідуванням, розпочатим за фактом незаконного переміщення через державний кордон України членів міжнародних терористичних організацій, шляхом оформлення їм паспортів громадян України для виїзду за кордон. Під час оперативних заходів було зафіксовано і виявлено: штампи про перетин кордонів держав – членів ЄС, штампи Державної міграційної служби України, міграційні карти однієї з країн СНД, візи арабських держав, паспорти громадян України – жителів АР Крим, довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб, а також інші матеріали, які використовувались у протиправній діяльності.